20100427

Dunia Diakhir ZamanSedarlah sahabatku, kita semua sedang berada di akhir zaman. Sedarlah wahai sahabatku yang bumi semakin tenggelam disebabkan perbuatan kita semua. Manusia tidak lagi boleh berada di bumi ini...

Masyarakat sedang berpecah-belah. Dunia sedang berperang dengan penyakit, pertelingkahan semakin menjadi-jadi. Semua ini tidak ada jalan penyelesaiannya kerana telah tertulis yang semua umat akan berpecah belah bila sampai waktunya. Kiamat semakin dekat...kiamat semakin dekat.....


22 tanda hari Kiamat semakin hampir


1. Sembahyang diabaikan (diringan-ringankan).

2. Keinginan nafsu syahwat digalakkan dan berleluasa disebarkan melalui internet, iklan, buku, gambar, risalah atau filem.

3. Penjenayah menjadi pemimpin dan kebanyakannya jahil mengenai agama dan banyak memberi fatwa yang menyesatkan pengikutnya.

4. Perkara benar menjadi salah dan salah menjadi benar. Sukar untuk membezakan perkara halal dan haram kerana yang haram dianggap halal serta sebaliknya.

5. Berbohong menjadi satu keperluan dalam hidup dan menganggap jika tidak berbohong sukar untuk hidup senang.

6. Membayar zakat (harta, perniagaan dan pendapatan) dianggap beban.

7. Orang yang hidup mengikut kehendak agama ditindas dan hati mereka sentiasa merintih kerana maksiat berleluasa tetapi mereka tidak mampu mencegahnya.

8. Turun hujan di luar musimnya dan hujan tidak memberi keuntungan kepada makhluk di muka bumi.

9. Fenomena lelaki berkahwin dengan lelaki (homoseksual) dan perempuan berkeinginan kepada perempuan (lesbian) semakin menjadi-jadi.

10. Perempuan menguasai lelaki dengan memakai ubat guna-guna, sihir dan amalan syaitan lain.

11. Anak-anak mengingkari dan menderhaka ibu bapa (ibu bapa menjadi kuli dan anak menjadi tuan).

12. Kawan baik dilayan dengan kasar, manakala musuh diberi layanan baik. Kawan disangka lawan dan musuh dianggap sahabat serta memusuhi orang yang mengajak berbuat kebaikan.

13. Dosa dipandang ringan malah bangga melakukannya seperti zina, minum arak, bergaul bebas antara lelaki dan perempuan, meninggalkan sembahyang, mendedahkan aurat dan berjudi.

14. Masjid dihias indah tetapi kosong, terpulau, berkunci dan banyak berlaku kecurian barang masjid yang berharga.

15. Ramai yang sembahyang tetapi munafik dan berpura-pura. Di dalam sembahyang berjanji akan mengikut suruhan Allah tetapi di luar sembahyang melanggar perintahNya,

16. Akan datang golongan manusia dari Barat menguasai mereka yang lemah (iman) dan ramai terpengaruh dengannya seperti mengikut cara mereka berpakaian, bergaul dan suka berpesta.

17. Al-Quran dicetak dengan indah tetapi hanya dijadikan perhiasan dan jarang dibaca serta diamalkan kehendaknya.

18. Amalan riba berleluasa hingga orang alim pun terjebak sama.

19. Darah manusia tidak berharga, sering berlaku pembunuhan, peperangan dan jenayah.

20. Penganut Islam tidak mahu mengamalkan suruhan agama dan tidak mahu membela serta menyebarkannya.

21. Akan bertambah banyak penyanyi wanita (wanita yang tidak beriman adalah senjata syaitan yang baik).

22. Ramai orang kaya pergi umrah dan haji dengan tujuan melancong, yang sederhana pergi untuk berniaga dan yang miskin bermaksud meminta sedekah.Manusia Buat Silap Kemaafan Sifat Tuhan...Wallahualam.....9 comments:

 1. tau tak pa..jadi pakat2lah kita semua insaf!!! jom p smbhyag, zohor dah nk abis... :-)

  ReplyDelete
 2. Anonymous3:36 PM

  hari itu pasti tiba!

  ReplyDelete
 3. beramal ibadahlah seolah-olah kita akan mati esok hari...

  ReplyDelete
 4. banyak mende yang mula jadi sekarang nih... insaflah... :)
  komen entry i juga ye.. klik laju-laju link nih >>CARA MEMBUAT LINK DARI RUANGAN KOMEN KE ENTRY U ALL.... BOLEHLAH KITA BERBALAS KOMEN KAN?..HIKHIK  ReplyDelete
 5. petanda2 nie hampir semua dah ada...

  ReplyDelete
 6. Salam.Hari nie topik menyentuh hati,perasaan dan akal.Ingatlah,keinsafan tanpa tindakan tiada makna.Cth;Menyesal berbuat dosa tapi malas sembahyang-FAIL!
  Sama2 kita mengingati satu sama lain.Syabas Bro!

  ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Tinggal Respon Anda Terhadap Entri ni. Jangan jadi mulut longkang semasa komen. Komen dengan berhemah. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...