20100425

Uji Blog Anda


Salam semua, masa aku guna blogspot dulu aku suka letak banyak widget. Masa tu blog aku agak berat, boleh dikatakan hari-hari ada saja widget baru yang aku letak dan bila aku dah menguji widget tu aku akan buang balik.

Hari ni aku nak ajak korang semua kita test kelajuan dan berapa berat blog korang loading...

Kat sini aku ingin kongsikan Tools yang boleh kenal pasti samaada blog korang berat atau tak dan menguji seberapa cepat blog korang akan memaparkan main page (loading)

Hasil yang di tampilkan mengikut Size, Loading Time dan Average Speed per KB (Saiz, Masa Paparan dan Purata Kelajuan per KB). Apa yang anda perlu perhatikan adalah Saiz kerana Loading Time dan Average Speed per KB akan selalu berubah. Jika hasil ujian menunjukkan blog tersebut melebihi 200KB anda perlu mengurangkan beberapa widget / gadget didalam blog anda seperti Jam, Kalender Dan lain².




Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)




(eg. akubadboy.blogspot.com)


Powered by iWEBTOOL

26 comments:

  1. trimas atas gadget nie bro..
    baru test tadi..

    ReplyDelete
  2. dah test tadi...
    Thanks ye...

    ReplyDelete
  3. Salam.Dah sarapan...Dah test...keciknye blog aku..

    ReplyDelete
  4. masuh ringan hoho~

    ReplyDelete
  5. blog sy 102.83KB..
    hehe.
    sja gtai nk gtau

    ReplyDelete
  6. Wah! info yang bagus. Terima kasih sebab bagi info ni.. dah check dh tadi n ok..

    ReplyDelete
  7. waahhh bestnye kira leh timbang berapa berat belog sendiri.

    ReplyDelete
  8. mcm berat je. tp pelik average speed 0?? biar betul?

    ReplyDelete
  9. hehe dua2 blog aku tak sampai 100 kb..tapi yg wordpress nih mmg ringan..

    ReplyDelete
  10. @** a i l y ** nak timbang ko pun boleh aily...huhu

    ReplyDelete
  11. @Kyuubi_85 apa yang korang perlu perhatikan adalah saiz kerana loading time dan average speed perkb akan selalu berubah..

    ReplyDelete
  12. @Nine cayalah bro....tapi aku ada jumpa yg lagi ringan...huhu

    ReplyDelete
  13. kalo 162 kb tu berat ker tak?? adeyh kalo berat sama la saiz macam tuannya...hahah

    ReplyDelete
  14. skgeting = 165.6kb
    kira ok la tu...

    ReplyDelete
  15. dah test..ok la...x berat dari dulu

    ReplyDelete
  16. Salam. OK BRo Aku setuju.Kang Malam kang aku aku message kao pakai YM...ni tak sempat nak keje.

    ReplyDelete
  17. Jom layan E Series...(tgh berangan nih..hehe) ^_^'

    ReplyDelete
  18. @baincardin tahniah bain...semoga sukses selalu.....

    ReplyDelete
  19. Salam bro...camna...nak aku hantar teruske ?Aku message kao takde respon....aku pakai @yahoo.com kao

    ReplyDelete
  20. alhmdllh dh ringan
    sy pu dulu suke taruk mcm2 widget..hehe:p

    ReplyDelete
  21. @ASSOYFINGER67 Ok, nanti malam ok on YM...skg sibuk sikit.haha

    ReplyDelete
  22. @Ummi Hanie masa mula2 belajar dulu sesiapa pun memang suka taruk widget banyak2.haha

    ReplyDelete
  23. walupun banyak benda2 asing ni...ringan jugak blog aku...huhuhuh

    ReplyDelete
  24. thx2...baru tau nak check....benda2 asing kat blog aku x mengganggu lansung...thx 4 the tips...

    ReplyDelete
  25. Domain name Size Load Time Average Speed per KB
    1 hyprobulksmsreview.blogspot.com/ 113 KB 0.59 seconds 0.01 seconds

    Tak sampai 1 saat la maknanya kan blog saya

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Tinggal Respon Anda Terhadap Entri ni. Jangan jadi mulut longkang semasa komen. Komen dengan berhemah. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...