20100603

Buang Navbar



Hello semua geng blogwalking BadBoy. Anda kenal apa itu Navbar? Navbar adalah alat yang disediakan oleh Blogger.com untuk memudahkan kita untuk sign in atau sign out dari akaun kita. Ia hanya disediakan  jika anda menggunakan template yang disediakan oleh blogger.com sahaja. Tetapi ramai yang tidak menyukainya. Aku juga tidak suka Navbar ni. Tak comel. Jika anda mahu membuangnya, ikut langkah-langkah mudah di bawah.Tips ini untuk blogger baru. Haha

1. Sign in ke akaun Blogger.com

2. Kemudian klik Layout > Edit HTML

3. Letakkan code di bawah seperti dlm gambar di atas. (lihat contoh gambar di atas)
#navbar {
height: 0px;
visibility: hidden;
display: none;
}
4. Kemudian Save Template. Siap.

18 comments:

  1. good info...
    http://www.apture.com/createbar/
    untuk letak nav bar lagi style..

    ReplyDelete
  2. blog ku ni :) thanks :)

    ReplyDelete
  3. wahhh ko pakai apture ..lawa..aku suka blog yg takda navbar gak..

    ReplyDelete
  4. ye..sangat la tidak comel...boleh tak nak pinjam tutorial ni.. :)


    Ibu kata dah delete akaun facebook

    ReplyDelete
  5. @kurawk Thanks bro..memang style...haha

    ReplyDelete
  6. @'AQILAH Dah tengok blog awak...kalau buang lagi cantik..haha

    ReplyDelete
  7. @Nine Haha...kita serupa...

    ReplyDelete
  8. @Faheem Jr Boleh faheem..untuk faheem apa saja uncle bagi....hahahaaa....

    ReplyDelete
  9. Salam...

    Aminkan Doa Imam Masjidil Haram

    ReplyDelete
  10. waaaahhh..tutorial bez...:b:

    ReplyDelete
  11. eeerrrr. soalan? kalu buang nak sign yg senang kat mana? T_T

    ReplyDelete
  12. nice tips..

    jom tengok my latest entry pasal Bahaya Penyembur Wangi Di Dalam Teksi

    ReplyDelete
  13. haha. aku pon xmnt pkai navbar ni. nmpk girl2. haha. nice tips ;D

    ReplyDelete
  14. best kat sini.. banyak info.. Thanks for sharing... =)

    ReplyDelete
  15. xpaham la. ade contoh sesape yang guna navibar nih tak?

    ReplyDelete
  16. hahah
    xcomel ke kalau ada?

    p/s : Episod 32 Siri ADKDA Sudah Boleh Dilayari Sekarang http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/06/antara-dia-kau-dan-aku-episod-32.html

    ReplyDelete
  17. Patutlah tak bukapintu, rupanye cuti blk KG..menyampah tau, dah lah lama dok tunggu depan pintu, dah lah tak buka, adoi naik kematu kaki ni menunggu..next time tulis note balik kampung, so sy bole cari umah lain lak..hahahahaha

    ReplyDelete
  18. Blog memang lagi smart kalau xda navbar tu..

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Tinggal Respon Anda Terhadap Entri ni. Jangan jadi mulut longkang semasa komen. Komen dengan berhemah. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...