20100126

Apa itu Nuffnang?

Salam semua untuk sahabat-sahabat dan followers aku. Aku bukannya nak kongsi cerita kali ni tapi aku nak korang tolong cerita kat aku apa itu nuffnang? Mula-mula aku mengenali apa itu nuffnang bila aku buka blog korang semua mesti ada banner nuffnang, aku pun belajar daftar dan letak banner tu kat blog aku, selepas menggunakannya aku lihat ramai yang tinggalkan komen kat shoutbox aku macam Cimb, Astro dan macam-macam lagi lah.
Kebetulan hari tu aku klik kat nuffnang dia masuk terus ke akaun aku dan aku lihat ada Rm2.00 dan akan dibayar apa bila mencukupi (ntah tak inggat). Setahu aku nuffnang macam Jutawan Klik atau MyspaceMoney, kita letak banner dia kat Blog kita. Bila korang klik aku akan dapat bayaran (tak tentukan harga dia), macam nuffnang sewa ruang iklan kat Blog kita lah kiranya kan...Ok aku juga nak tahu boleh ka 1 ip ads kita klik hari-hari.
Harap korang semua boleh kongsi dengan aku, untuk menambahkan lagi pengehtahuan aku dalam dunia Blog ni..

16 comments:

  1. Rebut peluang utk memenangi 4GB Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

    Sila layari:
    http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

    -zu-

    ReplyDelete
  2. br blajo gune nuff ke.hope sme2 sling tlg klik.jgn dikjar sgt nk tulis klik tp xklik pn..kne la jujur. kalo jujur klik n tgu smpai abeh loading xrugi pepun coz orglen pn wt bnde yg sme pd kite=)

    ReplyDelete
  3. hai...thanks follow me..:)
    awk..syer tertarik pasal entry baru awk..camne nak daftar nuffnang tuh..syer dh try bykali..ermm hasilyer..sgt susah..
    leh kongsi ilmu tak??bantuan anda sgtlah berharga..:)tq

    ReplyDelete
  4. bro nuff tdo shoutmix box cari2 x ada

    ReplyDelete
  5. dh blogging hampir 3 taun..tp baru je reg nuffnang sbb dlu ingtka nak private blog heee ala2 diary hee..so same2 la kite berusaha btw..dh klik nuff kamu

    ReplyDelete
  6. awk..
    dh try dh..
    syer rse mungkin de yg silap..
    Login Error!
    Your login was unsuccessful, probably due to invalid user ID or password given.
    Please try again.

    sebelum nie jawapannyer mcm di atas..
    kenape erkk??
    maaf dh susahkan awk??

    ReplyDelete
  7. sye pown baru nak berjinak2 ngn nuffnang nie....dah 4 hari kot jalan2 kat blog org lain smbil2 klik...then ade jg feedback..tpi tgk kat akaun nuffnang masih lgik rm0.25...sedihnye...hihihi...nak tnye...die byr gune ape?? cek ke??...then die akan byar bile dah smpi cukut rm kan???..brape yer rm tu??...isk..isk..tlg la yer...hihi
    :D

    ReplyDelete
  8. aku rasa dia akan bayar bila cukup Rm50...dia akan transfer ke akaun kita bila dah cukup, kan masa daftar dia ada minta no akaun kita...

    ReplyDelete
  9. pembetulan.mereka akan bayar secara cek.tempoh penghantaran check mengambil masa 1 bulan tari bulan terakhir di cashout jika anda ahli glitery.Ye, bila cukup RM50 baru boleh cashout.Anyway,selamat dtg ke community nuffnanger.

    ReplyDelete
  10. bru 4 hr gna nuff.....satu persoalan? byrn akan d krdtkn ke akaun slpas tempoh campaign tamat...so nak tnya, kalau celcom sale iklan dia smpi 3 march, lmbt lg la nak update duit kan??

    ReplyDelete
  11. salam, tumpang lalu....

    utk pengetahuan korang yg pening2 lalat pasai nuffnang... korang baca kat HELP nuffnang... kat sana soalan n jawapan sudah disediakan... dan ada VER BAHASA MELAYU... MAJOritY soalan korang, sudah ada jawapannya kat HELP Nuffnang....

    Trimas.... Gud Lucky Ball...

    ReplyDelete
  12. smela...
    bru je reg nuff td...
    kliklah sesame kter...

    ReplyDelete
  13. aku trtarik bace cz pasal nff ni..
    aku penah nk wat dlu..tp tah cam xpaham...
    so aku xwat..

    nway..korang yg ade nuff gudluck! same tlong mnolong k

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Tinggal Respon Anda Terhadap Entri ni. Jangan jadi mulut longkang semasa komen. Komen dengan berhemah. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...