20100226

Macbook Pro Idaman Aku


Macbook Pro


Aku sebenarnya baru je beli laptop tak sampai setahun pun. Aku beli jenis Dell Studio yang bersaiz 15.6 inci dengan harga RM2900 melalui Website Dell. Selepas aku guna selama 6 bulan, tak banyak masalah yg aku hadapi. Laptop ni mempunyai 4gb Rem dan 320gb Hdd dan menggunakan Intel Core 2 duo T6400. Untuk pengetahuan korang semua selama beberapa hari ni aku ashik memikirkan tentang Macbook Pro, EHH budak ni baru je beli laptop sekarang dah nak tukar yang lain pulak (itulah ayat yg wife aku kata kat aku).

Bukan apa kalau dah setiap malam tidur ashik termimpi ja jawapnya nak kena beli la tu...hehehe..tapi harga dia agak mahal sikit kalau saiz 15 inci aku rasa dekat RM6.000 juga. Ok lah sahabat semua kalau aku dah beli nanti, aku akan kongsikan dengan korang semua. Khas untuk pelawat dan follower aku.

Apa-apa pun aku ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada korang yang sudi datang ke blog aku dan yang selalu tingalkan komen, aku harap kita semua menjadi blogger teladan kepada blogger2 baru. Prinsip aku bantulah dan berkongsilah kepada semua blogger walaupun ilmu kita tak seberapa, mungkin bagi kita ia tak seberapa tapi bagi blogger baru ia satu ilmu yang sangat berguna.

20 comments:

  1. laptop lama kasi aku boleh?
    hahhaa

    ReplyDelete
  2. Boleh kalau nak....huhuhuuu..

    ReplyDelete
  3. ok..
    aku tunggu depan umah..
    pos skang..
    haha :D

    ReplyDelete
  4. aku pun macam teruja jugak tapi bila mengingatkan Rm angka 6 tu alamak GIGIT jari pulak, mahal lar. aku tarak budget banyak itew ( he he he)
    tahniah pada boy kerana ondeway utk mendapatkannya

    ReplyDelete
  5. bboy belikan satu tuk aku hahhhaa... laptop aku dah masuk musim2 nyanyuk dah ne ...

    ; )

    ReplyDelete
  6. ermmm..aku pun nk satu.. laptop aku pakai skg kecik sngat...biasa la hp mini pink 10 inci jer.. kecik2 tp comel... nanti belikan aku satu ek..

    ReplyDelete
  7. sgt jeless classmate pakai,cool gile.hehe otw tgh umpol duit ;)

    ReplyDelete
  8. hehehehe.....ikut giliran ok. sapa nak kena keluar dating dng aku dulu..huhuhuhu.....lawak je..

    ReplyDelete
  9. saye nak...saye nak... muehehehe..

    ReplyDelete
  10. wow mac tu..mac susah skit coz ada software sendiri..software windows memg x support

    ReplyDelete
  11. itu sebab aku teringgin sangat nak pakai...sebab ia lain drp yg lain....selain tu ia slim sangat n macho...

    ReplyDelete
  12. mmg best guna macbook pro..tpi anak ain cuma mampu pakai yg 13' jer...paling suka trackpad macbookpro..sbb multi function.

    ReplyDelete
  13. perghh banyak duit nak sambar macbook hehe bro ada ditagged..Tagged Anda..kalau rajin jawab a hehe

    ReplyDelete
  14. To Fit- Kalau nak sesuatu benda kena berusaha lebih la bro..hehehe.

    To Azuan- Aku pun tak mampu juga sebanarnya tapi kena menabung la...huhuhu.

    To Bio- Selamat petang bro..

    ReplyDelete
  15. salam BB,

    sy pun guna dell,inspiron 6400, beli on9, dah 3 thn guna..x de hal langsung..mgg tiptoplaa ...
    moral: bepada2 je ngn apa yg ade..hihi..saya sokong pandngan wf tu. hihiiii

    ReplyDelete
  16. To ainhany- yer ke,betul2..memang best guna Dell sebenarnya.Ramai orang Malaysia atau asia guna Acer atau Compaq..ada yg setengah tu 2 brand ni je yg dia kenal..ada2 saya pernah jumpa..

    ReplyDelete
  17. hi, first time nk komen. :D best blog u ni. baca entry yg pasal tips memilih domain tu . good one :)

    btw, akak guna macbook pro. mmg best tak terkata. hehe. mari mari beli.

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Tinggal Respon Anda Terhadap Entri ni. Jangan jadi mulut longkang semasa komen. Komen dengan berhemah. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...