20100418

Jangan Malukan Diri Anda Pada 1 Malaysia


Jangan malukan diri anda pada 1 Malaysia..itu yang aku nak pesan pada sesiapa yang terbaca entri ni. Aku ada terlihat masa pemilihan Mentor ...nak tergelak pun ada, nak terkencing pun ada, buat apa la nak malukan diri sendiri kalau dah tahu diri tu tak boleh menyanyi. Sebelum pergi tu berdiri dulu di depan cermin, tanya pada diri atau tanya mak ke, adik ke, abg ke boleh ke tak aku menyanyi..Patut Tv3 ni cek dahulu rekod kesihatan diorang supaya yang tak berapa sihat tu tapis habis-habisan. Buat malu mak bapak je....

27 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. setuju! aku rasa yg datang tu patut masuk hospital sakit jiwa je....

    ReplyDelete
  3. hahahhahhah..tp memg ade type mnusia yg mcm ni..slgi dorg xdgr dgn telinga n tgok ngn bjik mate diorg sndri..dri dorg kne reject..dorg still akn tetap nk cbe...kre kne puji gakla inisiatif dorg 2..kn3..?? :) hakhak

    ReplyDelete
  4. gerammm, bengang...

    mcm memalukan diri sendiri...

    ReplyDelete
  5. Memang gelagat dorang macam2 dan tak kurang juga yang memalukan.
    Tapi tak salah kalau dorang mencuba.

    Tindakan dorang yang berani patut dipuji, but lain kali biarlah seiring dengan apa yang sesuai kan? Huhu.

    ReplyDelete
  6. hahaha
    diorang yakin suara diorang sedap
    tu payah tu

    ReplyDelete
  7. hhahha mayb itulah sifatnya realiti show ala2 audition ne...yg teruk2 tue yg org nak tgk utk jadi bahan crita ....

    nway, hye bBoy ...lama tak jalan2 kat sini ...: )

    ReplyDelete
  8. To eqbalzack- ko ni memang best leh jadi geng aku..huhuhu..

    To Nuraisyyah- betul la jugak, mana ada manusia yg semuanya pemalu, ada juga yg muka tak pemalu.

    ReplyDelete
  9. To Suamihanyisterizuki-itu pun aku setuju...hahah.

    To Eqah dan Hans-Manusia2...

    ReplyDelete
  10. Hye e....lama sunguh ko tak dtg sini..memang masyarakat kita nak tengok benda2 cam tu...sebab tu station Tv nak tunjuk sangat...heheh..

    ReplyDelete
  11. Salam.Kekadang mesej dari Tuhan fasal perangai manusia nie bermacam cara...salah stunye kat rancangan TV camtu....ituler kekadang akal dipinggirkan jadi camtu ler...salam respek buat lu BRO!

    ReplyDelete
  12. alamak terlepas

    kene repeat ni

    ReplyDelete
  13. yakin diri tu penting!
    tapi, kene jugak tahu kemampuan diri kan?

    ReplyDelete
  14. at least diorg mencuba.....berani tampil cube mengatasi kelemahan diri....drpd setengah org yg bersembunyi menyorok dan hanya pandai berkata2...org2 mcm ni gak la yg mewarnai indusri hiburan....klu x msti la x gelak kite nnt....no offend k

    ReplyDelete
  15. hahaha. itu lh sebab ddy x p ikut ape2 rancangan tv camtu

    ReplyDelete
  16. aku tengok..aku jd menyampah...x sedap nyanyi tak apa lg..nih siap nangis2...aduii..mental!

    ReplyDelete
  17. ada yg ngamuk masa dgn Joe Flizow tu, ad yg nangis masa mas idayu tu, huhu... memalukan

    ReplyDelete
  18. ahaha aku x tgk mentor

    ReplyDelete
  19. tak boleh pergi jauhla menyanyi nie kalau kat malaysia... baik buat business.. huhu :-)

    ReplyDelete
  20. aku ada tgk mentor.
    aku pon rasa mcm kelakar giler melihatnyer
    suara tak sedap tu mmg banyak giler
    berlambak2

    kekadang aku terfikir, diorang ni ada penyakit bipolar ke? hakhak hakhak.

    audition utk menyanyi, tapi ada jugak org yg berlakon, menari dan meditasi. ntah la nk cakap ape pon tak tahu.

    suggestion: please do mental health screening or baseline screening for all participants, so that can save more time.

    P/S: tapi aku rasa, org2 macam tu yg menghidupkan suasana utk kite tergelak2 depan tv melihat ragam manusia, sekaligus menaikkan rating program itu utk terus ditonton.

    ReplyDelete
  21. aku pun dah malas nak tgk time audition..
    seolah2 memperbodohkan diri depan 1 malaysia..
    udah2 la tu..
    cermin diri tu dulu lain kali..
    tapi yg tv3 pun nk je tyg tu byk2..
    yg ok2 tu tyg sikit2 jek kot..

    ReplyDelete
  22. @Hasrol Nizam Itu la maksud aku bro..kalau kita yg muda tengok ni ok lagi...tapi bila tengok dng geng2 yg berdakwah ni..bila tengok dng depa lu paham2 la komen2 yg depa kata tu semuanya betul2 belaka...aku pun jadi marah bila dengar depa komen, dah org kata terima kasih awak tak layak yang dok tegedik2 tu buat apa, cuba fikir mak bapak...malu mak bapak dng jiran2 kalau jiran2 tengok.....

    ReplyDelete
  23. dorg saje nk test market tu...

    haha...

    best gak leh masuk TV walaupun 2-3 saat je...

    hehe.. XD

    ReplyDelete
  24. anak : mak, saya nk pegi ujibakat mentor ni.
    mak : tak payah la. kau tu bukannye ade bakat ponn.

    haha. siyes kelakar gilaaa :DD

    ReplyDelete
  25. @Pisyek best ke masuk Tv dan malukan diri sendiri depan org ramai..kalau aku, aku tak sangup..hehehe

    ReplyDelete
  26. @Amirah Rashid kadang2 diaorang tak faham bahasa, tu yg jadi mcm tu...

    ReplyDelete
  27. stiap org ada impian.. diorg yg pergi, wlupun ad mslh mental pun ada impian.. so diorg just mencuba.. cma diorg x ukur baju di bdn sndr.. x selidik btl2 kemampuan diri..

    mcm yg BH ad tgk ritu.. siap mrh2.. tel bapak dpn2 camera nk mntk restu.. wlupun bpk x bg ttp nk jgk.. tu mgkin sbb de ad mslh mental.. klu org yg ad mslh mental ni phm2 je la.. ap yg de fikir x sm dgn kita.. yg kta rs x elok, elok je pda dia..

    klu yg xde mslh mental tu.. tp still mgada nk nangis2 tu.. no komen. mungkin diorg da hope sgt tp x dpt.. sp x kecewa ye x?

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Tinggal Respon Anda Terhadap Entri ni. Jangan jadi mulut longkang semasa komen. Komen dengan berhemah. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...