20100428

Tips Untuk Kekalkan Hubungan


1. TIGA PERKATAAN AJAIB
Mudah. Hanya 3 perkataan mampu membuatkan pasangan anda rasa dihargai. I Love You.. jangan terlalu berkira untuk mengungkapkannya saban hari tanpa perlu menantikan si dia terlebih dahulu mengucapkannya.

2. HAYATI HUBUNGAN ANDA
Meskipun hubungan anda telah lama, anda masih perlu menghargai dan menghayati hubungan anda seperti baru bermula.

3. TERUSKAN KEHIDUPAN BIASA
Jika anda suka bersukan , teruskan. Tidak perlu mengubah gaya hidup anda. Mana tahu pasangan anda turut ingin melakukannya bersama. Pasti tambah meriah malahan si dia akan lebbih memahami dan menghormati minat anda.

4. JANGAN TERLALU ROMANTIS
Romantis perlu dalam perhubungan namun janganlah berlebih-lebih sehingga merimaskan pasangan anda. Bimbang nanti bila sudah berumatangga, romantis ke mana, si dia ke mana.. Habis idea katakan..

5. KOMUNIKASI SECARA TERBUKA
Komunikasi yang betul adalah satu satu aspek terpenting dalam perhubungan. Kenali dan fahami isi hati pasangan anda. Janganlah cuba-cuba lakukan apa yang tidak disukai pasangan.

6. JANGAN KELAM KABUT
Jika pasangan anda orang popular dan dikenali ataupun seorang yang peramah, janganlah kelam kabut dan cepat cemburu. Hati si dia tetap milik anda. Jangan kerana sikap anda yang kelam kabut tidak tentu arah membuatkan si dia meluat dan berpaling arah.

7. PEKA DAN SENSITIF
Sensitif dan peka terhadap apa juga perubahan si dia. Mungkin si dia tidak meluahkannya dan mengharapkan keprihatinan anda. Selesaikan apa sahaja masalah bersama dan sentiasa ada disisinya bila diperlukan.

8. BIARKAN CABARAN DAN DUGAAN DATANG
Ada yang berkata, hubungan tambah manis selepas berjaya melewati pelbagai dugaan dalam percintaan mahupun alam berumahtangga. Itu akan emmbuatkan kita lebih mengenali pasangan. Jangan pula cepat melatah dan jadikannya sebagai masalah besar.

8 comments:

 1. Salam...Selamat meRabu...Jika kita sentiasa mengekalkan hubungan dengan NYA dengan lebih erat dari hari ke hari...tak mustahil hubungan dengan manusia....lebih2 lagi dengan orang yang tersayang lebih erat lagi...hargai apa yang ada dan sentiasa bergurau dan ketawa bersama....puji-pujian adalah rampai dalam menghidupkan suasana satu hubungan...Wassalam.

  ReplyDelete
 2. bagusnya tips nie.. jom kita amalkan sama2..hehehe

  ReplyDelete
 3. i love....these tips :) bg ice..komunikasi tu plg penting.

  ReplyDelete
 4. @.::WaNiE::. kalau suka kena amalkan yer Wanie...

  ReplyDelete
 5. @ice♥ice yer..betul tu ice...kalau komunikasi hancur, maknanya hancur la perhubungan tu..tul tak....

  ReplyDelete
 6. @Zikr the Jalanan Sepi Perantau 3 perkataan keramat dan semua manusia mengunakannya....

  ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Tinggal Respon Anda Terhadap Entri ni. Jangan jadi mulut longkang semasa komen. Komen dengan berhemah. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...