20100413

Tips Untuk Ringankan Shoutbox Anda



Semua orang suka shoutbox tapi aku rasa ada yang tak suka, blog yang takda shoutbox tu maknayna dia tak suka bukan dia tak pandai nak letak. So aku nak kongsikan dengan korang semua Tips yang jarang orang buat dan boleh kurangkan masalah loading blog anda.

Ok, senang je caranya

Cuba tengok kat bahagian shoutbox anda, berapakah mesej yang ada di shoutbox anda? So u delete semua mesej anda kecuali frontpage shoutbox anda.

Ok tu je yang perlu korang buat. Kalau dah tahu abaikan msg ni.

8 comments:

  1. okay thnks
    nanti nak cuba buat...:)

    ReplyDelete
  2. thanks! bg tips ini. blog berat yg kne loading lama-lama mmg takbest lebih2 lagi kalau internet lembab cam siput. huhu leh mendatangkan kemarahan.

    ReplyDelete
  3. wah~aku baru masukkan balik shoubox nie huhuu

    ReplyDelete
  4. hehe..mcm kata kat blog aku je aily...huhuhu..maaf la korang semua kalau blog aku loading lambat mcm siput..huhuu

    ReplyDelete
  5. tp mcm leceh pulak nk delete satu2. hehe ;D

    ReplyDelete
  6. Oo..lupa nak pesan. Entri ni hanya untuk blogger yg rajin sahaja..hehe...bukanya kena buat selalu..seminggu sekali pun dah ok..delete ikut kemampuan je...huhuhu

    ReplyDelete
  7. Memang ada yang tak suka sebab kadang-kadang ada org suka menyalahgunakan shoutbox ni. Tapi ada juga banyak kelebihannya. Pandai-pandai la pantau komen2 tu hehe. Spam terlalu banyak aduhai....

    My Blog: http://syafrizal.net

    ReplyDelete
  8. Betul2....aku ok je nak spam ke apa ke..janji jng mencarut dlm shoutbox sudah la.....sekurang2 kalau ada shoutbox boleh la bantu kawan2 up trafik blog diorang dan aku juga boleh melawat blog diaorang.....heheh pa pun thanks komen yg membina..

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Tinggal Respon Anda Terhadap Entri ni. Jangan jadi mulut longkang semasa komen. Komen dengan berhemah. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...