20100514

Berapa usia laptop anda?

MSI X-slim dijual pada harga RM1900

Berapa usia laptop anda? Sebenarnya saja je aku buat entri ni, sebab kita semua memerlukan laptop untuk berblogging. Sebenarnya...bagi seorang blogger, laptop adalah sahabat atau kekasih nombor satu kita, betul tak? Aku pun sayangkan laptop aku lebih dari diri sendiri...wah giler la mamat ni.

Sebenarnya laptop aku masih baru, usia dia tak sampai pun setahun aku beli. Tak payah cakap la berapa harga dia, tetapi aku beli sebab aku suka dan berkenan. Aku minat jenama DELL, korang? Selain daripada DELL aku juga minat Brand apple macbook pro.

Sebenarnya baru atau lama tak menjadi masalah jika ia dijaga dengan baik. Mahal tidak semestinya bagus, betul tak? Kalau kita perhatikan, laptop yang jenis nipis dan ringan seperti MSI pun dah boleh di beli dengan harga RM1900. Apa2 pun biarlah ia sesuai dengan kewangan kita. Aku nak jual laptop aku sapa nak????? 

Dulu sebelum beli laptop, aku fikir biarlah beli yang mahal sikit..tahan lama sikit tetapi apa yang aku fikir salah sebab semahal mana pun laptop tu ia tetap akan rosak jugak akhirnya..Betul tak? Jadi sekarang aku dok berkenan MSI X-slim...hehehe

30 comments:

  1. dah nak masuk 4 tahun

    ReplyDelete
  2. baru 2 taun je :D

    ReplyDelete
  3. baru berusia 4bulan =)

    ReplyDelete
  4. nak beli..nak beli..nak beli.....jual kat tash meh....

    Laptop tash ni dah masuk 2 tahun dah nie

    ReplyDelete
  5. compaq aku 2007, acer 2008.Duk guna acer kalo tenet.

    ReplyDelete
  6. huhuhu..lappy sy da berusia setahun dan 3 kali format.
    hak3..suke macbook tp x mampu..
    nti keje la sy beli..hihi

    ReplyDelete
  7. @Natasha ye ke...brp? berani ambik laptop 2 hand ni.........

    ReplyDelete
  8. @Nine dah brp kali format laptop ko...??

    ReplyDelete
  9. @sugar2 kapas strawberry 3 kali format...huhu, buat apa la sampai 3 kali format..tapi masih pakai window yg sama ke atau dah tukar pakai window 7...??

    ReplyDelete
  10. akak guna DELL inspiron 6400 dah 3 tahun
    bru je upgrade hardisk dan OS window 7.
    dulu pakai vista. pepun mgg betul kekasih petama lappy...hihii

    ReplyDelete
  11. compaq tak nah format, tak nah ada prob, cuma tukar dari xp ke vista then 7. acer baru format sekali jer.5 bulan beli masuk virus.then sampai skrg tak nah format lagi.masih ok.

    ReplyDelete
  12. cari lappy yang tahan bateri berjam2..nipis..senang nk update blog bila outstation..

    ReplyDelete
  13. salam...belum ada lagi...isk..isk...waaaaa!!!!!!!

    ReplyDelete
  14. dah 4 taun and dah arwah :(

    ReplyDelete
  15. aku xde laptop...

    ReplyDelete
  16. takde laptop, tapi guna PC yang dah 7 tahun guna, hehehehe. Zaman batu punya!!. Masih guna XP kerana PC cabuk tak leh tampung Vista atau 7.

    ReplyDelete
  17. kenapa hurm plak?
    memang 4 tahun lah

    ReplyDelete
  18. zety plak da setahun setngah kot...memula nya laptop ni satu family gunala...waktu tu komputer da takda sape pegang...tak lama pastu zety dapat masuk matrik, parent bagi laptop ni n diorang beli baru... memula tu parent nak bg laptop baru tu kat zety alih2 dapat yang ni sebab adik cakap bg zety..huk2...tapi zety mmg syg sgt2 kat laptop zety ni

    ReplyDelete
  19. laptop dell adik saya berusia >4tahun biarpun dah merantau ke serata negara..laptop saya pun nak ikut jejak langkah dia lah..ni baru 2 tahun..semoga tahan lama..

    ReplyDelete
  20. ehem2... nak awek tuh boleh? :P

    ReplyDelete
  21. @sekapur betul tu...tapi mini laptop ni boring betul a....

    ReplyDelete
  22. @mizzura wah bagus la boleh bawak laptop merantau..best kan...hehe

    ReplyDelete
  23. @Aidi-Safuan ambik je bro, bukan kena bayar pun...hehehe

    ReplyDelete
  24. @akuvision takpe walaupun cabuk boleh guna untuk blogging kira ok latu...huhu

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Tinggal Respon Anda Terhadap Entri ni. Jangan jadi mulut longkang semasa komen. Komen dengan berhemah. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...