20100516

Bila BadBoy Menulis


Assalamualaikum. Mula-mula nak minta maaf dulu pada blogger yang BadBoy komen  blog dia ada masalah loading, sebenarnya sebelum BadBoy komen, BadBoy dah uji blog dia. Maksudnya BadBoy dah test berapa berat blog dia dan dah reload blog dia banyak kali untuk dapatkan keputusan yang betul. Keputusan dia boleh dikira tepat la sebab BadBoy guna pakej streamyx yang paling laju/mahal sekali. Keputusan dia juga di kira kerana saiz ram dan hard disk  laptop BadBoy tinggi. Jadi pada blogger yang BadBoy bagi tau yang blog dia ada masalah loading tu maknanya betul la tu. Bukan nak memandai-mandai cuma nak berkongsi masalah ni bersama-sama ja.

Blog BadBoy juga kadang-kadang mempunyai masalah berat di bahagian sidebar, entah la. Rasa macam dah kurangkan widget tapi kadang-kadang tu jadi lambat jugak. Mungkin masa tu intenet betul-betul lembab/lemau kot, huhuhu.

BadBoy nak cerita sikit pasal Blog BadBoy dah tersenarai dalam google search. Maksudnya kalau dulu bila aku taip BADBOY kat ruangan search, blog BadBoy masa tu  duduk dalam muka surat yang ke 2. Tapi sekarang bila taip je Badboy, nama blog akubadboy.com dah tersenarai dalam page pertama, no 5 teratas. Huhuhu. Maknanya satu dunia kenal nama BADBOY, sesiapa pun tahu ejaan dan maksud BadBoy. Jadi sesiapa saja boleh search nama Badboy dan akan jumpa link akubadboy.com nombor 5 teratas dari berjuta-juta hasil carian.

P/s : huhu..nak pujuk hati ni sebab dah lama  tak rasa nikmat berblogging. skg mood dah datang balik. mood kata dia lari jap sebab nak jumpa pakmod....huhu

53 comments:

  1. owh
    blog den berat tak bro>>??

    ReplyDelete
  2. Tahniah uncle! hari tu kalau taip My playground ada dekat first page google jugak line 3 camtu..tapi masa tu masih guna kasehabadi.blogspot.com..bila tukar je domain..dalam 3-4 hari camtu..tengok dah xde..huhuhu..

    ReplyDelete
  3. Blog aku pun dah takde widget2 yang aku rasa berat.. blog ni ok je kot..aku loading laju je..hehe

    ReplyDelete
  4. @hans nanti aku try hans...tunggu.....

    ReplyDelete
  5. @Faheem Jr tima kasih faheem, sayang faheem...uncle pun masa mula2 tukar cam tu gak...ambik masa 2 minggu juga la dia nak ok..dah daftar dng webmaster tool ke faheem? ada beberapa cara nak bagi google sayang kat kita..huhu, bila dia syg kat kita baru blog kita tersenarai.....

    ReplyDelete
  6. @Hasrol Nizam aku test blog ko tadi berat dia 176.98 KB..tapi loading dia agak laju...keseluruhan blog ko ringan... blog aku 104.54KB

    ReplyDelete
  7. @hans blog ko agak berat hans 460.55 KB...ko kena kurangkan sampai maksimum 200KB.. sebab bila blog kita berat google tak sayang kat kite.....huhuhu, tapi loading masih ok la dng tenet aku, kalau org yg pakai broadband n dok kawasan yg kurang pencawang dia ada masalah sikit la nak buka.....huhuhu, jng marah ye, ikhlas dari hati ni...

    ReplyDelete
  8. owh berat ekkk...kejap try tgok macam mana

    ReplyDelete
  9. @BaDBoYs webmaster tool? tak pasti la pulak..takpe nanti faheem suh ibu google .. :) thanks uncle..

    ReplyDelete
  10. alamak....cool la cam nih....jeles jeles

    ReplyDelete
  11. Selamat..Selamat..
    melayan mood yang tengah baik :)

    ReplyDelete
  12. owh,kira ok la ek..ok2..thanks bro..

    ReplyDelete
  13. nie blog budak jahat..hahaha...btw, tahniah..semoga budak jahat ini akan menulis untuk kebaikan semua orang :)

    ReplyDelete
  14. @Yatre Hayati apa yang cool tu hayati.....huhu

    ReplyDelete
  15. @Sir Marcello takde la bro, biasa je..thanks nanti dtg lagi Sir...

    ReplyDelete
  16. ada satu dua blog, yg wani tak boleh bukak tak tau sebab ape. nak bukak kene pakai ie, kalau pakai gc ke firefox dia terus hang sume.

    kenapa eh badboy?

    ReplyDelete
  17. @.::WaNiE::. boleh bagi URL blog tu.....

    ReplyDelete
  18. sebelom tu apek mau ucap tahniah pada badboy pasal google search tu hehehe...apek mau tanya...blog apek belat x???cube check...tq hehhe;)

    ReplyDelete
  19. @ApekxHensem™ blog ko berat 139.14 KB, kira ok la tu..tapi loading sangkut kat tengah....huhu

    ReplyDelete
  20. salam....bro...kao check blog aku kalau senag nnt...aku dah tentu berat..makan jer,,,hahaha..serius nie tlg yea

    ReplyDelete
  21. @ASSOYFINGER67 blog ko tak berat bro..ringan giler, huhu ni saiz blog ko 68.99 KB..

    ReplyDelete
  22. @BaDBoYs
    T/kasih BB...bilehler aku taruk pic...banyak2

    ReplyDelete
  23. xtau nak buang apa dah bro
    semua berguna
    hahahaha

    ReplyDelete
  24. 1st time sampai sini.. bleh ke nk minta tolong cek blog ku sekali.. jika free lah..ok ke tak..berat ke ringan.. tk reti sgt bab2 nih. thanks in advance!

    ReplyDelete
  25. @hans kurangkan iklan atau letak iklan kat sidebar...jng letak bawah header...kalau tak dia sangkut kat tengah..huhu

    ReplyDelete
  26. @NEYHAN Blog awak ok...blog tak boleh berat lebih drp 200KB..kalau lebih google takkan jumpa blog kita..

    1-neyhan-onshop.blogspot.com= 141.96 KB
    2-neyhan-creative.blogspot.com= 68.91 KB

    ReplyDelete
  27. owh iakah?den cuba tgok

    ReplyDelete
  28. @hans Berat blog ko 460.55KB. Kalau nak ikut yg sepatutnya, blog kita tidak boleh melebihi 200KB... Jadi lu pikir la sendiri....huhuhu. Aku bukan nak memandai2 tapi aku baca semua ni dari blog sifu/otai blog..hehe

    ReplyDelete
  29. @BaDBoYs

    oh.. ok.. terima kasih!

    ReplyDelete
  30. Jom kita tambahkan ilmu tentang 'Baby Development' Yay! ^_^

    ReplyDelete
  31. blog lu ni dah lama gua perhatikan... ape2 hal pun, lu memang mantap... jom terjah dan komen entri gua...

    http://cicaktonjeng.blogspot.com

    ReplyDelete
  32. @baincardin Nanti ada masa kite dtg yg Bain, sibuk sikit skg ni..huhu

    ReplyDelete
  33. @Linc Reshk mantap ape nye bro, biasa je. kalau tak blogwalking takde sape nak dtg blog gua..heheh

    ReplyDelete
  34. first time aku dtg sini..salam perkenalan bro..hehe

    ReplyDelete
  35. Baru buat n ni nak test :d:

    ReplyDelete
  36. @BaDBoYs Test reply pulak :a:

    ReplyDelete
  37. @BaDBoYs tahniah BadBoy...dah jadi, hehehe. ucap tahniah pada diri sendiri best jugak, cuba sekali lagi, hehe... :c:

    ReplyDelete
  38. kadang blog akupun payah loading.. mungkin masalah server atau mmg blog akupun berat juga..
    tahniah juga bro sbb dah tsenarai di search engine.. lepas ni boleh tambah mood blogging..

    ReplyDelete
  39. http://i550.photobucket.com/albums/ii403/Aditx/ehsan01.gif
    HEBAT...
    tahniah Badboy
    moga terus sukses
    dalam berblogging

    ReplyDelete
  40. 1st time dtg blog badboy ni..no 5 dalam google utk badboy? hebat la blog anda..seriously

    ReplyDelete
  41. @zulkbo Takda la hebat sangat zul, kalau nak di bandingkan dng blog otai2 yg lain..biasa je..hehe

    ReplyDelete
  42. @Zikr the Jalanan Sepi Perantau lama tak nampak sahabat p mana tah....??

    ReplyDelete
  43. @yanie selamat dtg ke dunia BadBoy....yanie!! huhuhu

    ReplyDelete
  44. sekarang macam ok je da :) happy blogging again badddd boy...hee

    ReplyDelete
  45. wah jap je blog ni loading..heh bagus ar badboy.com dah tersenarai..saya punya tak tersenarai lagi..adoii google terlepas pandang ke?

    ReplyDelete
  46. @'AQILAH tu la aqilah, dah lama tak blogwalking. pa pa pun thanks ye aqilah...hehe

    ReplyDelete
  47. @Fitrihadi.com entah la...tapi ko rasa org guna nama apa ye nak search ke blog ko???

    ReplyDelete
  48. wah..tahniah la ea. saya punya pun tersenarai gak..habis semua entry yang pernah tulis terkeluar..huhu

    ReplyDelete
  49. tahniah-tahniah =)

    blog ini gunakan hosting blogger.com ke??

    ReplyDelete
  50. @Faisal Abdullah ye Faisal.Masih gunakan blogger sebagai tempat bersuka ria..haha

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Tinggal Respon Anda Terhadap Entri ni. Jangan jadi mulut longkang semasa komen. Komen dengan berhemah. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...