20100114

Biar Murah Asalkan Jangan Second Hand

Wah...nak promote sikit, aku baru je setahun pakai Proton Persona yang nak di kongsikan disini selama setahun aku pakai kereta buatan Malaysia ni. Ada 3 masalah yang sering aku hadapi , selepas 3 bulan aku pakai power window dah problem, selepas 6 bulan air cond dah kondem dan juga auto lock yang kadang2 ok..kadang2 ko...tapi aku masih berpuas hati kerana semuanya ada warranty. Setiap kali rosak aku tak perlu keluarkan kos untuk membaiki, tu lah kelebihan kereta baru. Bukan bermaksud kereta second hand tak bagus tapi kereta second hand banyak modal yg perlu di keluarkan selepas membeli. Biar murah asalkan jangan second hand...Jangan biarkan bangsa lain pakai kereta baru kita pakai kereta depa...

9 comments:

  1. janji keta, bleh jalan, but must came with Q ...keta m'sia pun orait gak, aku tgk on road,SAGA pun cam vios ... ; p

    ReplyDelete
  2. hehehe....tu la Malaysia sudah capai standard, spepart pun murah. Beli baru 10 tahun tak yah fikir bab rosak semuanya free..betul saga pun dah mcm vios....janji keta drp naik motor banyak resiko...jng marah...huhuhu...

    ReplyDelete
  3. jgn kan 2nd hand, 10hand pun sy blm mampu nk beli lg..hoho~ takdak qeja.. sape2 leh tolong rekemen? hehe..

    ReplyDelete
  4. huhu. btowl btowl, biar murah asalkan jgn 2nd hand. ni tak, demand je lebeyh, pdhal yg 2nd hand. hihihi. btw, sy da folow kamu blk. tengs ya!

    ReplyDelete
  5. THANKS amalinshahida...takpe Nur suatu hari nanti Nur akan dapat juga apa yg Nur mahu...setiap orang pasti merasainya...

    ReplyDelete
  6. memang tngh merncg2 nk beli kete..memula tu rase mmg nk beli secong nyer tp biler dh mcm nie..takut gak

    ReplyDelete
  7. Tak setuju...tak setuju...
    Biar 2nd hand asalkan puas hati....ahak...jgn marah...
    Kalau ketera buatan Malaysia, kita sandar atau tekan sikit je kat body dia, terus kemik. Dari pengalaman. Puas hati kalau kereta tu boleh tahan lama. Cthnya Honda Civic Merahku itu.....masalahnya dulu kes cepat panas. Tp dah settle,x ada masalah lg...Alhamdulillah

    ReplyDelete
  8. Terpulang pada pandangan masing2..tapi bagi aku kereta 2nd hand yg melebihi 10 tahun dari segi luaran memang la elok tapi dalaman (jantung dia) kebanyakkan dah kena makan ngan anai2..hehe..mungkin nasib awak baik, tambah skg ni dah banyak kereta banjir dan potong tapi bg saya baik pakai kereta baru, 10 tahun tak yah pening2..nak jln jauh pun rasa selamat..kita pun kalau boleh nak cari anak dara dan muda kan..sebaliknya..huhuhu..

    ReplyDelete
  9. Wah sekejap je, rasa mcm baru minggu lepas pergi servis kereta. Skg dah kena g servis plak..

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Tinggal Respon Anda Terhadap Entri ni. Jangan jadi mulut longkang semasa komen. Komen dengan berhemah. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...