20100218

Cara Paling Mudah Menukar 'Font'


Cara paling mudah untuk menukar 'Font' di blog anda. Bagi template jenis Minima mungkin tidak susah bagi anda untuk menukar font tapi bagi sesetengah template agak susah untuk menukar font.

1. Masuk ke akaun Blogger
2. Pilih 'Layout' >> Add a Gadget >> Html / Javascript
3. Setelah download copy dan paste code ke Html / Javascript


P/s : Sumber dari Syamzone

7 comments:

  1. trimass utk tips nya ...
    sy nak tukar font title jer..

    ReplyDelete
  2. owh,nanti den try

    ReplyDelete
  3. ooo payah ne, byk nak kena download ...

    ReplyDelete
  4. owh cun a..boleh buat font best2..font apa-apa pun tak kisah kan? ada lagi font lain? :)

    Bila Diana Danielle menyanyi. Apa pendapat korang?

    ReplyDelete
  5. Mekasih semua..alhamdulilah entri ni mendapat sambutan lebih dari 50 kali di download oleh Blogger dan sahabat2 yg sudi jenjalan kat blog BiLa BaDBoY MeNuLis.Thank sekali lagi..

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Tinggal Respon Anda Terhadap Entri ni. Jangan jadi mulut longkang semasa komen. Komen dengan berhemah. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...